У Харкові «заробили» більше мільйону на будівництві військової частини – спецпрокуратура

Через махінації підрядників бюджету було нанесено збитків у розмірі 1,14 млн гривень.

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру колишньому директору одного з приватних підприємств м. Харкова та інженеру з технічного нагляду, за фактом заволодіння майном, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому у великих розмірах, у складі організованої групи, а також складання та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію спец прокуратури.

За даними слідства встановлено, що під час виконання будівельних робіт на території однієї з військових частин Харківської області, діючи за попередньою змовою, підозрювані заволоділи 1,14 млн грн бюджетних грошей, виділених на потреби оборони.

Одночасно під час слідства у зазначеному кримінальному провадженні повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 425 КК України колишньому заступнику командира військової частини, відповідальному за матеріально-технічне забезпечення, який не виконав покладених на нього обов’язків та без здійснення належного контролю затвердив своїм підписом акти виконаних робіт, частина з яких фактично не виконувалась, чим завдав 567 тис грн збитків Міністерству оборони України.

Слідство триває, проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії. На цей час вирішується питання про обрання для підозрюваних запобіжного заходу.

За вчинене їм загрожує від 7 до 12 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Досудове слідство здійснюється Другим слідчим відділом (з дислокацією у м. Харкові) ТУ ДБР у м. Полтава за  оперативного супроводу Другого оперативного відділу (з дислокацією у м. Харкові) ТУ ДБР у м. Полтава.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вночі у Харкові лунали потужні вибухи: де сталися прильоти

Сьогодні вночі, близько третьої години ночі російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару всією територією України. Окупанти запускали крилаті ракети з бомбардувальників та кидали ракети С-300.

Тривога лунала Україною більше години. У Харкові за цей час сталося щонайменше три потужних вибухів.

Так, о третій годині ночі начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов та Харківський міський голова Ігор Терехов написали, що у місті лунають вибухи та закликали усіх перебувати в укриттях.

Де саме сталися прильоти та чи є постраждалі – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися