У Харкові держслужбовець “погорів” на хабарі: подробиці

Державний службовець вимагав 1500 доларів

У Харківської області направлено до суду обвинувальний акт щодо державного виконавця за фактом прохання службовою особою надати неправомірну вигоду для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Досудове розслідування встановило, що державний виконавець одного з відділів ДВС у м. Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції вимагав хабар.

До держвиконавця звернулись боржник та представник стягувача із заявою про закриття виконавчих проваджень у зв’язку із закриттям боргу з метою виключення боржника з Єдиного реєстру боржників та змоги надалі вільно розпоряджатися наявним у нього майном.

Чиновник повідомив, що по виконавчих провадженнях маються складнощі, та запропонував швидке вирішення "проблеми".  Він зазначив, що може ухвалити рішення про закриття наявних у нього виконавчих проваджень з метою подальшого виключення боржника з відповідного державного реєстру. Держвиконавець висловив вимогу передати йому неправомірну вигоду в сумі понад 1500 доларів США за "вирішення питання", щоб закрити виконавчі провадження та виключити особу з Єдиного реєстру боржників. Це сприяло б тому, що з майна боржника знімався арешт, він міг вільно їм розпоряджатися.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові продали землю з історією. Детальніше про справу читайте за посиланням




р

6 липня 2023, 19:19

муДАКОВ ГОИСПОЛНИТЕЛЕЙ ЕЩЕ В НАЧАЛЕ 2000Х ЗНАЛИ КАК вЗЯТОЧНИКОВ В ХАРЬКОВЕ. НОВОЕ ПОКОЛЕНИЕ БАНДИТОВ ОТ ВЛАСТИ? НУ ХОТЬ ПОЙМАЛИ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися