На Харківщині водій стверджує, що після зустрічі з копами у нього садна та забиття

Два кримінальні провадження та службове розслідування: на Харківщині стався конфлікт між водієм та поліцією

В Харківській області водій звернувся до поліції з заявою про те, що після спілкування з копами, які зупинили його автомобіль, у нього з’явилися садна та забиття. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження та призначили службове розслідування. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Відділі комунікації поліції Харківської області.

Конфлікт стався у неділю, 2 лютого, у Куп’янську. Поліцейські зупинили автомобіль, який порушив правила дорожнього руху. Правоохоронці склали адміністративний протокол за фактом керування водієм у темну пору доби транспортним засобом, що має несправності зовнішніх світлових приладів, вчинене повторно протягом року (ч.2 ст. 121 КУпАП).

Зі слів копів, 40-річний водій поводив себе агресивно, лаявся та провокував бійку. Крім того він телефоном викликав своїх знайомих у якості групи підтримки. На місце події приїхало троє чоловіків. Вони теж вступили в суперечку з копами. За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження відносно погроз або насильства щодо працівника правоохоронного органу  (ч. 1 ст. 345 КК України).

Пізніше водій звернувся до відділу поліції. Він повідомив, що троє поліцейських неправомірно зупинили його автомобіль "ВАЗ 2101", застосували до нього фізичну силу  та надягли кайданки. Чоловік також повідомив, що отримав внаслідок цього тілесні ушкодження. Зокрема забиття та садна. 

За фактом звернення слідчий відкрив ще одне кримінальне провадження за ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Крім того, у поліції призначили службове розслідування. Розслідувати справу будуть у територіальному управлінні ДБР у Полтаві.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що Ленінський районний суд Харкова виніс вирок двом зловмисникам, які напали на поліцейських. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися