Чим займалися “волонтери” у Харкові та що їм загрожує

Встановлюють інших співучасників злочинної діяльності

У Харківській області поліцейські Харківської області заблокували канал незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Вартість послуги незаконного переправлення коштувала від 3000 до 6500 доларів США. Організував злочинний бізнес 44-річний житель Харкова. У жовтні 2022 року чоловік заснував благодійну організацію та під прикриттям волонтерської діяльності організував безперешкодний виїзд за кордон військовозобов’язаних. 

Зловмисник за налагодженою схемою вносив відомості про “ухилянтів” до системи “Шлях” як волонтерів. Це дозволяло військовозобов'язаним виїхати за кордон та не повертатись назад. 

При проведенні слідчих дій було вилучено гроші у національній та іноземній валюті, мобільні телефони, жорсткі диски, банківські картки, ноутбук, флеш носії інформації, печатки ФОП та різних організацій, посвідчення волонтерів та інша документація, що підтверджує злочинну діяльність.

Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

“Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Встановлюються інші співучасники злочинної діяльності, які допомагали незаконному перетину осіб призовного віку через державний кордон України”, - повідомили у поліції Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області ввели додаткову заборону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися