Харків виходить з карантину: що стане можна

Харківщина увійшла до списку з 13 регіонів України, які можуть перейти до 2-ї хвилі ослаблення карантинних обмежень

Завтра, 23 травня, у Харківській області розпочнеться другий етап послаблення карантинних обмежень. Про це розповіли в Харківській облдержадміністрації.

Відзначається, що Харківщина увійшла до списку з 13 регіонів України, які можуть перейти до 2-ї хвилі ослаблення карантинних обмежень.

Зі слів голови ХОДА Олексія Кучера, з завтрашнього дня вже повністю введені пасажирські перевезення. Метро планують запустити у понеділок, 25 травня.

Так, з 23 травня в нашому регіоні дозволені регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення в усіх видах сполучення, включаючи міжобласне. Крім того, відкриваються готелі. Електрички почнуть курсувати з 1 червня.

Дитячі садки відкриваються з 23 травня. Зі слів Кучера, в дитячих садах працівники повинні бути в масках, кількість дітей  обмежуватиметься.

Голова ХОДА додав, що з 1 червня буде відновлена робота установ фізкультури і спорту, можна буде проводити спортивні змагання з обмеженою кількістю учасників і глядачів.

З 10 червня повністю відновлюється діяльність закладів громадського харчування та культури. "І з 15 червня ми вже приймаємо літаки, це внутрішні перевезення", - додав Кучер.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що за останню добу в Харківській області лабораторно підтверджено 14 випадків захворювання коронавірусу серед жителів Харкова, Зачепилівського, Лозівського, Первомайського та Харківського районів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися