Росіяни розганяють черговий фейк про Харків – можливі провокації збоку ворога

Окупанти навмисне поширюють дезінформацію, щоб посіяти паніку серед харків’ян.

Ворожі TG-канали поширюють інформацію, начебто 25 та 26 серпня 2023 року в Харкові заплановане авіашоу, на якому покажуть новітні розробки дронів. Окрім цього, пропагандисти закликають українців не приходити на захід через можливі провокації з боку українських військових. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації.

Інформація про те, що захід відбудеться 25 та 26 серпня не відповідає дійсності. Згідно з офіційною заявою організаторів авіашоу, подія перенесена на невизначений термін.

"Пропагандисти свідомо поширюють цей фейк, щоб посіяти панічні настрої серед населення та перекласти вину за свої ймовірні майбутні злочини на українців", – пишуть у ЦПД.

фейк про Харків, дрони в Харкові

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що буде з комендантською годиною на Харківщині

На Харківщині повідомили, якою буде тривалість комгодини 23 та 24 серпня, в День Державного прапора та День Незалежності України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"Наголошую, що в останні дні ворог суттєво посилив обстріли цивільного населення та інфраструктури області. Росіяни вдаються до відверто терористичних атак, метою яких є завдання шкоди цивільним людям. Імовірність таких ударів в дні державних свят України є дуже високою", – наголосив очільник області. Олег Синєгубов закликав усіх бути максимально уважними та обережними, не ігнорувати сигналів повітряної тривоги та уникати скупчень людей.

Скільки триватиме ком година сьогодні та завтра – читайте за посиланням.

Росіяни поширюють новий фейк про Харківщину: подробиці

Проросійські TG-канали поширюють фейкову інформацію гауляйтера Харківської області Ганчева про начебто захоплення населеного пункту Синьківка, розташованого за п’ять кілометрів на північний схід від Куп’янська. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації.

Чи правда Харківщина втратила населений пункт – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися