У Харкові викрито шахрайський call-центр

У центрі Харкова викрито шахраїв, що викрадали гроші у людей

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратри розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом шахрайства, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 190 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Шахрайський call-центр знаходився в офісній будівлі у центрі Харкова, займав три поверхи та був розрахований близько на 50 співробітників. 

За даними слідства, працівники "call-центру" дзвонили від імені служби безпеки банку клієнтам та повідомляли про підозрілі транзакції за банківським рахунком. Вони переконували потерпілих переводити кошти на підконтрольні шахраям банківські рахунки. Для цього вони вводили людей в оману, маніпулюючи ними.

Під час проведення обшуку виявлено та вилучено понад 50 одиниць техніки (комп’ютери, ноутбуки, мобільні телефони тощо).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про суд над підприємцем, що незаконно видобував пісок. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства за фактом порушення встановлених правил використання надр, що спричинило небезпеку для довкілля (ч. 2 ст. 240 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.  За даними слідства, у 2014 році підприємство отримало спеціальний дозвіл на користування надрами та акт гірничого відводу для видобування піску на земельній ділянці площею 14 га, розташованій у Богодухівському районі Харківської області. Проте з 2020 року директор підприємства проводив видобуток піску з порушенням встановлених правил використання надр, а саме не  погодив план гірничих робіт, здійснював розробку кар’єру та видобуток корисних копалин за межами вказаної земельної ділянки. Незаконні дії підприємця створили небезпеку для довкілля через негативні зміни в навколишньому  природньому середовищі, а саме порушення ґрунтово-рослинного покриву, тобто спричинення надмірного руйнування, та ерозійних явищ. Справу розглядатимуть у Валківському районному суді Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися