У Харківській області повідомили про підозру чорному лісорубу

Зловмисник вирубав дерев на 120 тис грн у межах заказника в Чугуївському районі

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 46-річному чоловіку за фактом незаконної порубки дерев, вчиненої на територіях природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 246 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

У березні цього року підозрюваний, приїхавши на територію урочища "Малинівський бір", що розташоване у межах ландшафтного заказника місцевого значення "Малинівський", нелегально вирубав сосни. Проте втекти зі здобутками чорному лісорубу не вдалось: його помітив лісничий. 

Крім того, правоохоронці встановили, що перед цим чоловік на цій же території ще вирубав сосни, які зберігав у себе вдома. Своїми протиправними діями чорний лісоруб завдав державі матеріальну шкоду на суму майже 120 тисяч гривень. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про суд над державним виконавцем за хабарництво. Київською окружною прокуратурою Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно державного виконавця за фактом прохання та одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на прокуратуру Харківської області. За даними слідства, державний виконавець Київського відділу державної виконавчої служби у Харкові вимагав у чоловіка хабар за нібито закриття виконавчих проваджень. Обвинувачений повідомив потерпілому, що у межах виконавчих проваджень за фактами порушення Правил дорожнього руху на банківські рахунки чоловіка накладено арешт. Державний виконавець запропонував "допомогу" із закриттям цих проваджень за винагороду у 600 доларів.  29 травня цього року, під час передачі зазначеної суми коштів, державного виконавця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Справу розглядатимуть у Київському районному суді Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися