На Харківщині доведено вину вбивці

В ході сварки чоловік вбив свого співрозмовника за допомогою ножа

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Первомайського відділу Лозівської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 49-річного чоловіка у вчиненні умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України). Йому призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що 2 квітня цього року чоловік, маючи незняті та непогашені судимості, вчинив новий злочин. Цього разу — умисне вбивство. Трагедія трапилась на привокзальній площі на станції "Лихачове" в Первомайському. Між двома чоловіками виникла сварка, у ході якої зловмисник дістав ніж, який мав при собі, і завдав ним понад 10 ударів по голові та шиї свого опонента. У результаті отриманих травм 34-річний потерпілий помер на місці. 

Після вчинення злочину вбивця втік з місця події, але сховатися від правосуддя йому не вдалось — він був викритий правоохоронцями. Під час судового розгляду чоловік визнав свою вину.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про вбивство дівчини на Харківщині. Як повідомлялось раніше, за підтримання публічного обвинувачення Харківської обласної прокуратури Червонозаводський районний суд м. Харкова 26 жовтня 2021 року визнав винним 18-річного хлопця за фактом умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України), та призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Також задоволено цивільний позов матері потерпілої про стягнення моральної шкоди на суму 1 млн грн. про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Прокурори у суді довели, що у червні 2019 року хлопець, перебуваючи біля яру неподалік Лисої Гори у м. Харкові, на ґрунті особистих неприязних стосунків наніс своїй знайомій численні удари по голові. Тоді зловмиснику було 16 років. Вважаючи, що заподіяних тілесних ушкоджень недостатньо для настання смерті дівчини, хлопець дістав ніж, який був у нього при собі, та наніс ним кілька ударів по різних частинах тіла потерпілої, після яких дівчина померла. Будучи впевненим, що дівчина мертва, хлопець поховав її неподалік  будинку, де проживав.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися