На Харківщині засуджено чоловіка, що зберігав вдома наркотики та зброю

Зловмисника засуджено до п'яти років ув'язнення

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Чугуївської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 44-річного чоловіка у зберіганні вибухових речовин без передбаченого законом дозволу, а також у незаконному придбанні, виготовленні та зберіганні наркотичних засобів, без мети збуту, в особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 309 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що чоловік зберігав у гаражі, розташованому на території домоволодіння в Чугуївському району, понад 400 грамів пороху промислового способу виготовлення, не маючи законного дозволу.

Крім того, встановлено, що цей же чоловік неподалік від місця мешкання виявив зарості коноплі. Зірвавши їх, він переніс їх до будинку, де подрібнив, висушив і став зберігати, періодично вживаючи. У ході обшуку правоохоронці виявили і вилучили понад 12 кг канабісу, пляшку з нашарування екстракту канабісу та інші докази протиправної діяльності. 

Під час судового розгляду чоловік визнав свою вину. Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття чоловіка, що вирощував наркотики на Харківщині. Новобаварською окружною прокуратурою Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 45-річного чоловіка за фактом незаконного вирощування конопель (ч. 2 ст. 310 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. Чоловік на території домоволодіння своєї матері по вулиці Ясні Зорі у Харкові, вирощував коноплі. Чоловік культивував та рихлив дикорослі рослини. У самому будинку він не проживав, а тільки періодично навідувався, щоб тримати на контролі процес росту конопель.  Правоохоронці вилучили у чоловіка понад 100 кущів конопель. Харків‘янин пояснив, що вирощував рослини для власного вживання. Чоловіка судитимуть у Жовтневому районному суді м. Харкова.  Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися