У Харкові вшанували пам'ять загиблого енергетика

Андрій Власенков загинув рівно рік тому під час виконання службових обов'язків

Харківські енергетики вшанували пам'ять Андрія Власенкова, який загинув рік тому. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж "Харківобленерго".

На фасаді будівлі Харківського високовольтного району електричних мереж (ХВРЕМ) АТ "Харківобленерго" відкрили пам'ятну дошку Андрію Власенкову – колишньому керівникові підрозділу, який трагічно загинув 21 вересня минулого року під час виконання своїх службових обов'язків. На церемонії відкриття були присутні керівництво, працівники ХВРЕМ, а також дружина Юлія.

Відкриття меморіальної дошки - ініціатива колег Андрія Власенкова, які виявили бажання вшанувати таким чином пам'ять талановитого керівника та гарного товариша.

У вересні 2022 року на нещодавно звільнених територіях виконувалися дуже важкі та об'ємні роботи по ремонту повітряної лінії 110 кВ "Тяга Гракове - Шевченкове". Кожного дня окрім поточних робіт виконувалися розмінування та огляд лінії для планування майбутніх робіт. 21 вересня, під час одного з таких оглядів, службовий автомобіль, в якому перебував Андрій Власенков, натрапив на протитанкову міну. Внаслідок вибуху енергетик загинув. Ще дві людини отримали важкі поранення. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відновлення електропостачання у селі на Чугуївщині. Села Чугуївського району, які були знеструмлені 24 серпня внаслідок ворожих обстрілів, вдалося заживити. Як повідомив начальник Вовчанського району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" Олег Ковальов, мова йде про наступні населені пункти: Стариця, Бугруватка, Графське, Симинівка, Верхня Писарівка, Лосівка, Шестерівка, Сосновий Бір, Приліпка та частково Лиман, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго". Щоб відновити електропостачання в цих селах, треба було відремонтувати пошкоджену обстрілами високовольтну лінію 110 кВ, яка живить місцеву підстанцію. Начальник Харківського високовольтного РЕМ Олександр Ганус розповів, що фахівцям його підрозділу не з першого разу вдалося виконати усі необхідні роботи. "Під час першої спроби бригада потрапила під обстріл. На щастя, ніхто з енергетиків не постраждав. Але треба було дочекатися сприятливих умов та відповідно дозволу військових, щоб впоратися із цим завданням", - підкреслив він.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися