У Києві викрито чоловіка, що незаконно продав зброю мешканцю Харківщини

За вінтажний револьвер зловмисник отримав 33 500 гривень

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 53-річному чоловіку в незаконному придбанні, зберіганні та незаконному збуті вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Мешканець Києва нелегально придбав собі револьвер системи "Наган". Після цього він виставив оголошення про продаж зброї на закритому військовому аукціоні. Ділок оголосив вартість у сумі 33 500 гривень. На повідомлення відповів мешканець Харківської області, який придбав вказаний револьвер. Киянин відправив покупцю по пошті зброю та отримав гроші.

Правоохоронці провели санкціонований обшук у квартирі у Києві, де мешкає 53-річний чоловік. Наразі встановлено, що револьвер, який він продав, випущений у 1898 році. Крім того, виготовлений він був на Тульскому оружейному заводі. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття на Харківщині поліцейських, що катували наркозалежних. Прокуратура спільно з ДБР завершили розслідування щодо орггрупи правоохоронців, які катували наркозалежних та вибивали з них гроші. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. На початку 2021 року колишній працівник Нацполіції, який вживав наркотичні засоби, достовірно знав механізм та місця їх розповсюдження, вирішив організувати схему, як "вибивати" гроші з наркозалежних у Харківській області. Проте для цього йому були потрібні діючі правоохоронці, тому він залучив двох своїх знайомих — співробітників поліцейського взводу №3 роти №1 батальйону №1 полку поліції особливого призначення ГУНП в Харківській області. Вони робили засідки на своїх жертв біля аптек, де продавали сильнодіючі лікарські засоби без рецептів, а також місць, де ховали "закладки". Після цього правоохоронці починали пресинг наркозалежних.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися