У Харкові довели вину чоловіка, що вкрав дроти на підприємстві

Злодій незаконно проник на завод та здійснив крадіжку в умовах воєнного стану

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова суд визнав винним у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України). Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

У березні 2023 року чоловік, раніше судимий за корисливі злочини, знову порушив закон. Зловмисник, скориставшись тим, що паркан навколо одного з харківських заводів пошкоджено, проник на територію підприємства.

За допомогою заздалегідь заготовленого полотна по металу для ножівки чоловік зрізав і викрав дроти з електрообладнання розподільчих щитів, після чого втік з місця злочину. Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про суд над двома посадовцями з "Укрзалізниці". На Харківщині судитимуть двох посадовців Укрзалізниці, які організували схему розкрадання майна, що призначалось для відновлення залізничних колій, пошкоджених внаслідок російських обстрілів. Про це "Коментарі. Харків" повідомляли з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. У липні цього року Харківська окружна прокуратура Харківської області у взаємодії з поліцією та СБУ викрили схему розтрати державного майна, призначеного для підтримання обороноздатності держави.  До неї причетні 59-річний керівник одного зі структурних підрозділів регіональної філії "Південна залізниця" АТ "Укрзалізниця" та його 43-річний заступник. За даними слідства, обидва службовці протягом травня 2022 року використовували для ремонту пошкоджених в результаті ворожих ударів залізничних колій на Харківщині не нові рейки, а старі, в яких вже майже вичерпаний ресурс експлуатації. Проте офіційно ділки оформлювали все так, нібито вони використали найновіші матеріали. Для того, щоб списати штучно створений за документами обсяг рейок-металобрухту, службовці документально передавали їх неіснуючому громадському об’єднанню для нібито виготовлення "металевих їжаків".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися