У Харківській області викрили шахрая – збитки складають майже півтора мільйона гривень

Шахрайська оборудка із земельними ділянками: збитки складають майже 1,5 млн грн.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 46-річному чоловіку за фактами шахрайства в особливо великих розмірах та підроблення документа, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 358 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний, діючи спільно з іншими особами, розробив план щодо незаконного отримання прав користування земельними ділянками, призначеними для ведення особистого селянського господарства. Йдеться про 7 земельних ділянок загальною площею 14 га, які розташовані на території Донецької селищної ради Балаклійського району.

Підозрюваний спільно зі спільником підшукував осіб, які не скористались своїм правом на безоплатну передачу їм у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності, та підроблював відповідні заяви від їхнього імені.

У подальшому на підставі підроблених документів зловмисники отримали розпорядження щодо передачі у приватну власність земельних ділянок. Потім ці землі передавались в оренду ТОВ, одним із засновників якого є підозрюваний, тобто фактично переходили в користування підконтрольного зловмисникам підприємства.

Внаслідок шахрайських дій Донецькій селищній раді Балаклійського району завдано збитків на суму близько 1,5 млн грн.

Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Викриття та документування протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу ДСР НПУ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що зараз відбувається в ТЦ "Барабашово" у Харкові – хто зацікавлений в роботі ринку

Восени у Харкові починається черговий "сезон", повертаються люди до міста, а отже – і на ринок. Що зараз відбувається у ТЦ "Барабашово", журналісту "Коментарів. Харків" розповіли у пресслужбі торговельного центру, а у міськраді розповіли, чи можливо міській владі домовитися з підприємцями та навести лад на ринку. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися