Судитимуть тренера, через якого постраждала юна харківська спортсменка

Тренер з Київської області травмував юніорку невиконанням професійних обов'язків

Судитимуть тренера з велосипедного спорту з Київщини, через якого на тренуванні постраждала 16-річна дівчина. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

У липні 2021 року на харківському стадіоні проходив чемпіонат України з велоспорту на треку.  Під час проведення тренування обвинувачений, будучи тренером збірної команди з Київської області, був зобов’язаний вжити заходів щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх. Проте спортсмен неналежно виконав свої професійні обов’язки.

Так, 16-річна представниця, яка брала участь у складі збірної команди Харківської області, знаходилась на полотні велотреку, здійснюючи тренувальний заїзд на трековому велосипеді. В цей час тренер вийшов на полотно треку, що призвело до його зіткнення з велосипедом, яким керувала неповнолітня. 16-річній спортсменці було спричинено тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про наїзд п'яного чоловіка за кермом на дитину у Харкові. Водій “Daewoo Sens” скоїв наїзд на 12-річного хлопця, який переходив дорогу. Постраждалого з численними травмами доставили до лікарні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області. ДТП сталося вранці 30 вересня по вулиці Франтішека Крала. Встановлено, що 41-річний чоловік перебував за кермом у стані сп’яніння. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років. Вирішується питання про затримання чоловіка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися