На Харківщині заарештовано майно громадянина Росії

Власник агропідприємства на Красноградщині співпрацював з державою-агресором

За процесуального керівництва Красноградської окружної прокуратури Харківської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Директор агропідприємства, розташованого на території Красноградського району, який має у власності 50% статутного капіталу підприємства, має громадянство РФ та здійснює співпрацю з країною-агресоркою.

Також встановлено, що один із бенефіціарів агропідприємства —громадянин РФ, який у власності мав інші 50 % статутного капіталу, в 2021 році виїхав за межі України та, перебуваючи за кордоном, вже під час повномасштабного вторгнення РФ на територію нашої держави здійснив вихід із підприємства шляхом продажу своєї частки громадянину іншої країни.

Таким чином, підприємство має власника та раніше мало кінцевих бенефіціарів, які є громадянами РФ і потенційно можуть бути пособниками держави-агресорки, надаючи їй матеріальні та фінансові ресурси.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про конфіскацію прокуратурою Харківської області власності громадянки РФ. Суд задовольнив позов Лозівської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави до фізичної особи про припинення права власності та конфіскацію земельної ділянки площею майже 5,5 га. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.  Встановлено, що громадянка Росії успадкувала земельну ділянку, розташовану на територію Близнюківської територіальної громади Лозівського району. Відповідно до ст. 81 Земельного кодексу України, землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземними громадянами, протягом року підлягають відчуженню. Однак, набувши право власності на землю, жінка не виконала покладений на неї обов’язок і не відчужила земельну ділянку, що підтверджується інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Українським законодавством передбачено, що такі земельні ділянки підлягають конфіскації. У зв’язку з цим прокуратура звернулась з відповідним позовом до суду. Заочним рішенням Близнюківського районного суду Харківської області припинено право власності громадянки РФ на вказану землю, зазначену ділянку конфісковано у власність держави.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися