На Харківщині пожежники ліквідували наслідки ворожого обстрілу

Також працівники ДСНС загасили вісім пожеж

Працівники ДСНС Харківщини за минулу добу ліквідували вісім пожеж та допомогли людям після обстрілу Вовчанська. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області.

Близько 18:00 Вовчанськ на Чугуївщині знову зазнав ворожого обстрілу. Снаряди потрапили у приватний сектор. Пошкоджень зазнали щонайменше 3 приватних домоволодіння. В одному з них загинула жінка віком приблизно 50 років. Рятувальники 47-ї ДРПЧ обстежили вражену територію, пожеж виявлено не було. Спостерігалось лише задимлення внаслідок розривів боєприпасів. 

На одній з пожеж, що не пов’язана з веденням бойових дій, вогнеборці врятували 24-річного чоловіка. Вона виникла о 4:37 у приватному будинку, який не використовувався господарями, за адресою: Харків, провулок Прогонний, 1. Загоряння виникло внаслідок необережності з вогнем. Врятований отримав отруєння чадним газом і був госпіталізований до лікувального закладу. Площа пожежі склала 100 кв.м. О 5:21 вогонь локалізували рятувальники 8-ї ДРПЧ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про дві пожежі, що виникли внаслідок ворожого обстрілу Харківщини. Рятувальники ДСНС Харківщини за минулу добу ліквідували 20 пожеж, дві з яких спричинили ворожі обстріли. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області. Перша зафіксована близько 7:50 на території одного із сільськогосподарських підприємств у селі Курилівка Курилівської громади. Там горіла солома в тюках, що зберігалась у складському приміщенні. Вогонь ліквідували о 8:57. Близько 10:00 російська ракета влучила між двома двоповерховими багатоквартирними будинками у селищі Пересічне Солоницівської громади. В результаті вибуху в будинках були пошкоджені дахи, фасади та вибите скло. На одному з балконів сталось загоряння, яке було ліквідоване до прибуття підрозділів ДСНС. Після обстеження усіх будівель та території, рятувальники Харківського районного управління ДСНС та місцевої пожежної команди Солоницівської громади спільно з працівниками комунальних служб допомагали постраждалим мешканцям ліквідовувати наслідки ракетного удару. На місці події співробітники служби порятунку та комунальники накривали гідробар'єрною плівкою пошкоджені покрівлі та вікна двоповерхівок. Всього до робіт було залучено 10 чоловік особового складу ДСНС. На одній з пожеж, що виникла внаслідок короткого замкнення електричної мережі, постраждала 67-річна жінка. Вона отримала отруєння чадним газом, проте від госпіталізації відмовилась. Подія трапилась о 18:25 у її власній оселі у селі Рубіжне Лозівської громади. У будинку горіли домашні речі та меблі на площі 50 кв.м. О 20:36 пожежу ліквідували вогнеборці 24-ї ДРПЧ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися