В Харкові засудили шахрая-рецидивіста: що він накоїв

Основною жертвою зловмисника та його спільника були пенсіонери

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Салтівської окружної прокуратури м. Харкова визнано винним 30-річного чоловіка у шахрайстві, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах (ч. 2, ч. 4 ст. 190 КК України). Йому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Протягом вересня-жовтня 2020 року раніше судимий чоловік, діючи зі своїм спільником, розробив план щодо незаконного збагачення. Зловмисник діяв за схемою "ваш родич у біді": телефонував людям похилого віку і повідомляв, що їхні родичи потрапили в ДТП і терміново потребують лікування, на яке потрібно передати гроші. Шахрай маніпулював та психологічно тиснув на жертв, зазначаючи, що треба передати готівку лікарю, який може приїхати до них додому. Стурбовані і занепокоєні родичі погоджувались на зустріч зі зловмисником та передавали їм гроші. 

Усього встановлено трьох потерпілих від дій шахрая. Загальна сума завданої їм шкоди складає понад 1,4 млн грн. Свою провину зловмисник визнав.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття групи інтернет-шахраїв у Харкові. За процесуального керівництва Салтівської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 20-річному чоловіку за фактом шахрайства, вчиненого із застосуванням електронно-обчислювальної техніки, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 190 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. У лютому цього року підозрюваний вступив у змову з іншою особою, аби заробляти на життя злочинним шляхом. Зловмисники розробили схему незаконного збагачення під виглядом співробітників банківської установи. Шахраї телефонували своїм жертвам і, видаючи себе за працівників служби безпеки банку, повідомляли завідомо неправдиву інформацію. Використовуючи психологічні прийоми і маніпулюючи, зловмисники або дізнавались пін-код та номери банківських карток і в подальшому отримували доступ до рахунків потерпілих, або ж переконували своїх співрозмовників переказати гроші на підконтрольні рахунки шахраїв. На теперішній час встановлено трьох потерпілих, загальна сума завданих збитків складає близько 150 тис. грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися