У Харкові захопили земельну ділянку: розповідаємо подробиці

Прокуратура вимагає негайно стягнути гроші з порушників

Керівник Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова подав до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міської ради до двох фізичних осіб щодо стягнення шкоди, спричиненої самовільним зайняттям земельної ділянки, у сумі майже 600 тисяч гривень. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Брат та сестра придбали у Харкові квартиру по вулиці Хабарова. Після цього за рахунок власних коштів, самовільно, без розробки та погодження проекту, отримання дозволу на початок будівельних робіт, здачі об’єктів до експлуатації провели реконструкцію належної їм квартири, зробивши житлову прибудову та мансарду, а також збудували надвірні споруди. По факту, вони організували мініготель з альтанками, огороджений парканом. При цьому нелегально захоплена братом та сестрою земельна ділянка площею 0,27 га належить до земель комунальної форми власності.

Отже, є обґрунтовані підстави вважати, що, здійснюючи будівництво вказаного об‘єкта без правовстановлюючих документів на земельну ділянку та без отримання документів, що дають право на виконання підготовчих/будівельних робіт, відповідачі усвідомлювали незаконність своїх дій щодо забудови земельної ділянки комунальної форми власності та їх наслідки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про організацію харківським "підприємцем" незаконної стоянки для автоДо суду направлено справу про самовільне захоплення земельної ділянки на вул. Академіка Павлова. Підприємець організував на цій ділянці платну автостоянку та збирав гроші з клієнтів, повідомляють в обласній прокуратурі. Земельна ділянка на вул. Академіка Павлова у Харкові без будь-яких законних підстав була зайнята 47-річним підприємцем для власних комерційних цілей. Земля належить до земель житлової та суспільної забудови, але загарбник обгородив земельну ділянку та облаштував на в'їзді до неї пропускний пункт. За гроші він надавав послуги з паркування транспортних засобів. Судово-економічна експертиза встановила, що внаслідок протиправних дій підприємця територіальній громаді Харкова завдано збитків у сумі майже 700 тисяч гривень. Київською окружною прокуратурою Харкова затверджено та направлено до Київського райсуду обвинувальний акт щодо 47-річного чоловіка за фактом самовільного зайняття земельної ділянки (ч. 1 ст. 197-1 КК України).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися