Харківський податківець вкрав мільйони: що йому буде

Верховний Суд вже ухвалив відповідне рішення

Верховний Суд конфіскував майно на 2,3 млн грн у посадовця податкової служби Харківщини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з сайту НАЗК.

Суд ухвалив остаточне рішення у справі про стягнення в дохід держави 2,3 млн грн необґрунтованих активів посадовця одного з органів Державної податкової служби Харківщини. Зокрема, податківець через третіх осіб, які також обіймають посади в органах податкової служби, набув необґрунтовані активи.

Йдеться про житловий будинок та земельну ділянку, розташовані у Київській області загальною вартістю 2,3 млн грн. Основою для позову стали матеріали повної перевірки декларації, проведеної НАЗК. Податківець під час перевірки не зміг підтвердити законність походження коштів для набуття цих активів. Власність буде передано державі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ліквідацію незаконної забудови у Харкові. Керівник Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова подав до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міської ради до двох фізичних осіб щодо стягнення шкоди, спричиненої самовільним зайняттям земельної ділянки, у сумі майже 600 тисяч гривень. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.  Брат та сестра придбали у Харкові квартиру по вулиці Хабарова. Після цього за рахунок власних коштів, самовільно, без розробки та погодження проекту, отримання дозволу на початок будівельних робіт, здачі об’єктів до експлуатації провели реконструкцію належної їм квартири, зробивши житлову прибудову та мансарду, а також збудували надвірні споруди. По факту, вони організували мініготель з альтанками, огороджений парканом. При цьому нелегально захоплена братом та сестрою земельна ділянка площею 0,27 га належить до земель комунальної форми власності. Отже, є обґрунтовані підстави вважати, що, здійснюючи будівництво вказаного об‘єкта без правовстановлюючих документів на земельну ділянку та без отримання документів, що дають право на виконання підготовчих/будівельних робіт, відповідачі усвідомлювали незаконність своїх дій щодо забудови земельної ділянки комунальної форми власності та їх наслідки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися