У Харкові та області звернулися до мешканців: небезпека нікуди не ділася

Люди нехтують правилами мінної безпеки та, нажаль, гинуть

Головне управління ДСНС України у Харківській області опублікувало звернення до громадян щодо важливості дотримання правил мінної безпеки.

Протягом минулого тижня на території Харківської області сталося 5 підривів на вибухонебезпечних предметах, в результаті чого три цивільні людини загинули, ще три – зазнали травм, ще один випадок з травмованим стався цього тижня.

11 жовтня нещасний випадок стався у полі між селами Леб'яже та Гракове Чкаловської громади Чугуївського району. На протипіхотній міні підірвалися двоє чоловіків віком близько 35 років. Внаслідок вибуху цивільні загинули на місці.

12 жовтня підрив на протипіхотній міні стався у селі Явірське Ізюмського району. Чоловіка було госпіталізовано до лікарні. Цього ж дня у селі Рубіжне Чугуївського району ще один вибух протипіхотної міни стався на приватному подвір’ї, в результаті чого 39-річний чоловік отримав мінно-вибухові травми.

13 жовтня підрив вибухонебезпечного предмета стався у полі біля села Явірське Ізюмського району. Там на ворожу протитанкову міну натрапив бензовоз. Внаслідок вибуху 61-річний водій загинув на місці.

15 жовтня в селі Кам’янка Ізюмського району 15-річний підліток натрапив на протипіхотну міну "Пелюстка". За попередньою інформацією, він разом з батьком збирав металобрухт. Хлопчика з мінно-вибуховою травмою та пораненням правої стопи госпіталізували до медзакладу.

16 жовтня у м. Ізюм близько 11:50 чоловік 72 років наступив на вибухонебезпечний предмет. Госпіталізований з пораненням в стані середньої тяжкості.

З початку деокупації на Харківщині трапилось 234 випадки підривів, загинуло 47 людей та 187 травмовано.

"Звертаємось до всіх громадян з проханням бути максимально обережними та завжди пам’ятати про високу мінну небезпеку. Нехтування правилами безпеки може призвести до непоправних наслідків. Не рухайтесь невідомими чи не перевіреними ґрунтовими дорогами. Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, річки та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією.

У разі виявлення підозрілого предмета повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами "101", "102" або "112"", – зазначають рятувальники.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що в Україні буде з зимовим часом та як до нього підлаштуватися

Перехід на зимовий час збільшить споживання електроенергії на 13%. На бізнес-форумі Української ради бізнесу в Києві підприємці запропонували скасувати переведення годинників на зимовий час. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію "Фактів".

Олег Гетьман, економіст і координатор експертних груп "Економічної експертної платформи", стверджує, що перехід на зимовий час збільшить споживання електроенергії на 13%, тоді як її й так не вистачає через зниження рівня генерації. "Після переходу на зимовий час в Україні збільшується споживання електроенергії, що створює додаткове навантаження на енергосистему, яка й так працює в екстремальних умовах", – зазначає експерт.

Якщо Україна все ж буде переходити на зимовий час – то поради, як до нього під лаштуватися, дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися