Вирішив нажитися на дітях: що буде підприємцю з Харківщини

Зловмиснику вже повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Первомайського відділу Лозівської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру директору ТОВ за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службового підроблення (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Про це "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У лютому 2020 року між відділом освіти, молоді та спорту Первомайської районної державної адміністрації та ТОВ-підрядником укладено договір щодо будівництва мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту в одному із сіл Лозівського району.

Директор ТОВ, достовірно знаючи, що роботи виконані не у повному обсязі, вніс завідомо неправдиві відомості в офіційні документи, завищивши обсяги і вартість виконаних робіт. На підставі актів виконаних робіт, наданих підозрюваним, на рахунок недобросовісного підрядника надлишково перераховано близько 250 тис. грн бюджетних коштів. 

Так, відповідно до висновку експертизи, товщина щебеневих шарів не відповідає проектно-кошторисній документації, бортові камені тротуарів укладені не у повному обсязі, міцність бетону, розмір та форма фундаментів під опорами освітлення частково не відповідають проектним значенням, а фундаменти під стійками огорожі взагалі відсутні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про земельний скандал у Харківській області. Керівник Чугуївської окружної прокуратури Харківської області подав до суду позовну заяву в інтересах держави до ДП "Дослідне господарство "Борки" Інституту овочівництва та баштанництва НААН України" та фермерського господарства про визнання договору недійсним, повернення земельних ділянок у власність держави. Розпорядженням Кабінету Міністрів України "Деякі питання управління об'єктами державної власності" ДП "ДГ "Борки" було передано зі сфери управління НААН до Фонду державного майна України. Водночас встановлено, що між ДП "ДГ "Борки" ІОБ НААН України та фермерським господарством у травні 2023 року укладено договір на посів, вирощування та збирання сільськогосподарської продукції без погодження із ІОБ чи НААН України. Предметом зазначеного договору є взаємні зобов’язання сторін щодо організації та виконання робіт із посіву, вирощування та збирання сільськогосподарської продукції рослинництва високої якості на землях сільськогосподарського призначення загальною площею майже 565 га.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися