На Харківщині викрали велику земельну ділянку: що з нею зараз

Сума збитків склала майже 200 тисяч гривень

Судитимуть чоловіка, який на Красноградщині незаконно зайняв земельну ділянку площею 50 га. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Красноградською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 38-річного чоловіка за фактом самовільного зайняття земельної ділянки (ч. 1 ст. 197-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік самовільно зайняв земельну ділянку комунальної власності, площею 50 га, яка  розташовану поблизу селища Сахновщина Красноградського району. На ній обвинувачений вирощував соняшник для отримання прибутку.

Через неправомірні дії чоловіка законному власнику земельної ділянки – Сахновщинській селищній ради – завдано збитків на суму майже 200 тисяч гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про земельний скандал у Харківській області. Керівник Чугуївської окружної прокуратури Харківської області подав до суду позовну заяву в інтересах держави до ДП "Дослідне господарство "Борки" Інституту овочівництва та баштанництва НААН України" та фермерського господарства про визнання договору недійсним, повернення земельних ділянок у власність держави. Розпорядженням Кабінету Міністрів України "Деякі питання управління об'єктами державної власності" ДП "ДГ "Борки" було передано зі сфери управління НААН до Фонду державного майна України. Водночас встановлено, що між ДП "ДГ "Борки" ІОБ НААН України та фермерським господарством у травні 2023 року укладено договір на посів, вирощування та збирання сільськогосподарської продукції без погодження із ІОБ чи НААН України. Предметом зазначеного договору є взаємні зобов’язання сторін щодо організації та виконання робіт із посіву, вирощування та збирання сільськогосподарської продукції рослинництва високої якості на землях сільськогосподарського призначення загальною площею майже 565 га.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися