У Харкові підірвали гранату: подробиці

Зловмисник отримав жорстке покарання

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Новобаварської окружної прокуратури Харкова суд визнав винним чоловіка в незаконному придбанні, зберіганні психотропної речовини без мети збуту та незаконному придбанні, зберіганні, носінні бойових припасів без передбаченого законом дозволу, а також хуліганстві (ч. 2 ст. 309, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 296 КК України). Йому призначено покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Чоловік, який раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності, у тому числі за крадіжки та злочини, вчинені у сфері незаконного обігу психотропів, під час іспитового строку знову порушив закон.

Встановлено, що чоловік придбав гранату Ф-1 у невстановленої на теперішній час особи і носив при собі. 12 лютого цього року близько першої години ночі, перебуваючи біля житлового будинку по вул. Таганській у Харкові, зловмисник, наражаючи на небезпеку інших людей, кинув приведену в дію гранату Ф-1 у бік будинків та розташованих поряд автомобілів. 

У результаті вибуху було пошкоджено дві автіки, припарковані поруч з будинком, їхнім власникам завдано матеріальну шкоду на суму понад 330 тис. грн. За декілька днів до цієї події чоловіка на вулиці зупинили правоохоронці, які виявили у нього два зіп-пакети з психотропною речовиною PVP — зловмисник планував вжити її трохи пізніше. Новий злочин у сфері незаконного обігу психотропів чоловік вчинив протягом року після засудження за цією ж статтею.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про злочини військ РФ у Харківській областіКерівник Харківської обласної прокуратури розповів міжнародним колегам про обставини та наслідки збройної агресії рф на Харківщині, найбільш резонансні факти порушення законів та звичаїв війни, а також про притягнення до кримінальної відповідальності ідентифікованих російських військовослужбовців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. "Росія щодня чинить воєнні злочини у безпрецедентних масштабах. Сьогодні на Харківщині прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у майже 19300 кримінальних провадженнях за ст. 438 КК України щодо понад 20200 злочинів, суб’єктами яких є військовослужбовці російської армії", — навів дані Олександр Фільчаков. У взаємодії з українськими правоохоронцями експерти МКС оглянули низку місць воєнних злочинів рф у Харкові та області. Міжнародні представники наголосили на абсолютній підтримці України. Експерти МКС продовжують збирати докази воєнних злочинів і злочинів проти людяності для повного і належного розслідування. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися