У Харкові викрали земельну ділянку: завдано збитків на понад півмільйона

Земля знаходиться в Новобаварському районі міста

Керівник Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова подав до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення безпідставно збережених коштів за використання земельної ділянки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

У власності Харківської міської ради перебувала земельна ділянка по пров. Сімферопольському. За результатами комплексного вивчення наявних документальних матеріалів та інформації виконавчих органів міської ради, а також проведеного обстеження земельної ділянки встановлено, що земельна ділянка в період з 21.07.2020 по 02.08.2021 використовувалась для розміщення та обслуговування нежитлових будівель, а саме бізнес-центру. 

Проте тільки 02.08.2021 на підставі договору купівлі-продажу земельної ділянки від 25.06.2021, укладеного Харківською міською радою з ТОВ, за відповідачем зареєстровано право власності на земельну ділянку, про що до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено запис.  

Таким чином, ТОВ з 21.07.2020 по 02.08.2021 використовувало земельну ділянку для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель без виникнення права власності/користування та без державної реєстрації цих прав у відповідності до ст.ст. 125, 126 Земельного кодексу України на неї, а також без сплати коштів за землю в передбаченому законодавством розмірі. Так, підприємство заборгувало перед державою понад пів мільйона гривень.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викрадення землі у Харківській областіСудитимуть чоловіка, який на Красноградщині незаконно зайняв земельну ділянку площею 50 га. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. Красноградською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 38-річного чоловіка за фактом самовільного зайняття земельної ділянки (ч. 1 ст. 197-1 КК України). Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік самовільно зайняв земельну ділянку комунальної власності, площею 50 га, яка  розташовану поблизу селища Сахновщина Красноградського району. На ній обвинувачений вирощував соняшник для отримання прибутку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися