У Харкові за розміщення кіосків вимагали 3000 доларів: подробиці

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років

Шевченківська окружна прокуратура м. Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо 27-річного чоловіка. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Чоловіку інкримінують факт отримання неправомірної вигоди для себе за здійснення впливу на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування, та за фактом пособництва у отримання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 369-2, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 369-2 КК України). 

Під час досудового розслідування було встановлено, що головний спеціаліст сектору підприємництва та споживчого ринку адміністрації Шевченківського району Харківської міської ради організував “схему” для тіньового отримання коштів. Він вимагав неправомірну вигоду з фізичних осіб-підприємців за надання дозволу на розміщення малих архітектурних форм на території зазначеного району. 

У червні цього року до посадовця звернувся підприємець, у якого виникли проблеми з розміщенням торговельного павільйону для фаст-фуду по проспекту Перемоги у Харкові.  

Ділок зазначив, що має вагомий "вплив" на потрібних людей для встановлення кіоску саме у цьому місці. Проте він назвав вартість “послуги”- 3000 доларів США. 

Спочатку посадовець адміністрації сказав передати 1000 доларів США через свого знайомого. Підприємець виконав вимогу та передав необхідну суму.  

Проте вже 7 вересня під час передачі 2000 доларів США особисто головного спеціаліста затримано правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України. 

Наразі чоловіка звільнено з посади. Обвинувальний акт розглядатимуть у Дзержинському районному суді м. Харкова.  

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові держслужбовець “погорів” на хабарі



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися