Що змінилося на дорогах Харківської області

Зміни, внесені до ПДР, стосуються водіїв

Куп'янський РВП ГУНП в Харківській області поінформував громадян про зміни, які були внесені до Правил дорожнього руху. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Великобурлуччини.

Зазначається, що зміни здебільшого зумовлені необхідністю наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Для водіїв внесли наступні зміни: 

1. Поза межами населеного пункту у світло пору доби повинні бути увімкненими денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар. Раніше така норма діяла з 1 жовтня по 1 травня. Згідно з новими правилами, часовий проміжок скасовано. Світло має бути увімкнене постійно. 

Повідомляється, що практика постійного застосування денних ходових вогнів (ближнього світла фар) позитивно зарекомендувала себе в ряді європейських країн. А завдяки використанню денних ходових вогнів кількість ДТП у світлу пору доби скоротилася на 10-15%.

2. Заборонено перевозити дітей, зріст яких менш як 150 см у транспортних засобах без використання дитячих утримуючих систем, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу. Раніше така норма застосовувалася до дітей зростом до 145 см.

3. На автомагістралях і дорогах для автомобілів забороняється зупинка поза спеціальними місцями для стоянки, позначеними дорожніми знаками Р 5.42.1, 5.42.2, 5.42.3, 5.43 або 6.15.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині грабували жінок




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися