В одному з районів Харкова ввели обмеження: що сталося

В Індустріальному районі Харкова оголосили карантин через виявлення випадку сказу тварини

У Харкові 27 жовтня безпритульний агресивний собака вкусив двох чоловіків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Центру поводження з тваринами.

На шостий день (01.11.2023) собака загинула. Постраждалі 01.11.2023 та 02.11.2023 звернулися до лікарів, обох направлено на лікування. Згідно зі звітом Харківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про результати дослідження патологічного матеріалу №001272п.м./23 від 01.11.2023 у загиблої собаки підтверджено захворювання на сказ.

Відповідно до вимог чинного законодавства 3 листопада 2023 було накладено карантинні обмеження на частину території Індустріального району м. Харкова, обмежену: вул. Сергія Грицевця, вул. Кулешова, вул. Олександра Зубарева, пр-д. Кільцевий та затверджено План заходів з метою ліквідації осередку сказу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що німецькі волонтери допомагають підопічним Харківського міського притулку для тварин знаходити нових господарів.

Як повідомили в КП “Центр поводження з тваринами”, минулого тижня стіни притулку залишили 13 собак, які поїдуть до Німеччини. “Дякуємо за допомогу у прилаштуванні харківських тварин у німецькі родини. Це не останній візит волонтерів до нашого притулку. У планах - знайти за кордоном господарів для сотні вихованців”, - повідомили в КП.

А Харківський міський притулок для бездомних тварин готують до зими. Детальніше про зміни читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися