Жукова більше немає: Кернес програв суд у справі перейменування проспекту

Представник міськради журналістам повідомив, що буде оскаржувати рішення в апеляційному суді

Харківський окружний адміністративний суд скасував рішення міськради про перейменування проспекту Григоренка у проспект Жукова.

Сьогодні, 18 червня, у суді розглядався позов ВО “Свобода” щодо скасування рішення мерії. Позивач у суді Андрій Коломійцев заявив про незаконність назви проспекту через те, що Жуков підлягає закону про декомунізацію. Крім того, “ім’ям кривавого маршала не може називатися жодний топонім в Україні”, – підкреслив Коломійцев.

Представник мерії у суді Констянтин Прокоп’єв керувався тим, що Жуков брав участь у визволені територій України від нацистських загарбників і не обіймав високих посад у лавах комуністичної партії СРСР.

Суддя виніс рішення на користь позивача – скасував рішення мерії, визначивши його протиправним та нечинним. Відповідно, проспекту мають повернути назву на честь Петра Григоренка. Представник міськради журналістам повідомив, що буде оскаржувати рішення в апеляційному суді.

Нагадаємо, 26 лютого в ході тридцять третьої сесії Харківської міської ради VII скликання депутати перейменували проспект Петра Григоренка на проспект Маршала Жукова. В Інституті нацмапяті прокоментували розпорядження Кернеса про перейменування проспекту Григоренка на честь Жукова. Його вважають незаконним, оскільки згідно з чинним законодавством, забороняється привласнювати юридичним особам та об'єктам права власності імена або псевдоніми осіб, що займають керівні посади у комуністичній партії (посаду секретаря районного комітету і вище) тощо.



Джерело: kharkov.comments.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися