Під Бахмутом загинув студент харківського університету

Хлопець вчився на біологічному факультеті Каразінського університету

12 листопада 2023 року, під час виконання бойового завдання на Бахмутському напрямку, загинув бойовий медик, молодший сержант 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка та студент біологічного факультету Андрій Володимирович Бондаренко (11.12.1996 – 12.11.2023). про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХНУ імені В. Н. Каразіна.

На факультеті Андрія згадують як життєрадісного, усміхненого, щирого хлопця, який завжди любив пожартувати. Одногрупники та друзі з університету згадують його як справжнього друга, що завжди готовий прийти на допомогу та підбадьорити в будь-який момент.

У 2014 році Андрій закінчив із відзнакою Лозівський колегіум № 2 і вступив на біологічний факультет університету імені В. Н. Каразіна. У 2018 році пішов добровольцем до лав Збройних сил України, а пізніше уклав контракт. З 2018 до 2021 року перебував у зоні АТО. Після чого повернувся до навчання та мріяв отримати диплом біолога.

Під час повномасштабного вторгнення Андрій з перших днів брав участь в обороні Харкова, на Чугуївському напрямку, у контрнаступі на Куп’янському напрямку, Сватівському напрямку та в боях під Бахмутом. Був нагороджений відзнакою командувача об’єднаних сил "Козацький хрест" ІІІ ступеня, медаллю "За звитягу! Слава і честь", медаллю "За службу Українському народу", нагороджений відзнакою Президента України "За оборону України", нагороджений відзнакою командувача військ оперативного командування "Схід".

"Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого, друзям і близьким. Низький уклін і шана нашому Герою! Світла та вічна пам’ять", – написали в університеті.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова відповів на обурення українців, військові підтримали

Ігор Терехов відповів на "скандальну" статтю видання Forbes, яке опублікувало видатки бюджетів обласних центрів України на благоустрій та оборону країни. В цьому рейтингу Харків опинився на передостанньому місці за кількістю виділених коштів на ЗСУ.

Мер Харкова повідомив, що за час повномасштабної російської агресії з бюджету Харкова було виділено 825 мільйонів гривень на забезпечення оборони та безпеки міста. У 2023-му – 474 мільйони гривень.

"Усі бригади, які зверталися за підтримкою до Харкова, отримали цю підтримку. Жодній військовій частині ми не відмовили.

Крім цього, практично всі комунальні підприємства міста системно і безоплатно надають необхідну допомогу армії та іншим структурам, задіяним у захисті нашої країни та її населення", – підкреслив Ігор Терехов.

Хто з військових підтримав мера Харкова, та на що ще витрачають гроші з бюджету – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися