У Харківській області незаконно привласнили ділянку на території заповідника

Завдяки прокуратурі у державну власність буде повернуто земельну ділянку в межах НПП «Гомільшанські ліси» вартістю майже 3 млн грн

Суд задовольнив позовну заяву керівника Чугуївської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави про визнання незаконними та скасування рішень, визнання недійсними державного акту на право власності та договору купівлі-продажу, витребування земельної ділянки у власність держави. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори встановили порушення вимог законодавства під час передачі фізичній особі у приватну власність земельної ділянки, розташованої у Чугуївському районі, а саме на території НПП "Гомільшанські ліси", площею 0,1 га та вартістю майже 3 млн гривень. 

Проте, відповідно до чинного законодавства, землі природно-заповідного фонду відносяться до особливо цінних земель та не можуть передаватися у приватну власність з державної. Зміна цільового призначення земель вказаної категорії можлива у виключних випадках для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності за погодженням з Кабінетом Міністрів України. 

Зміївський районний суд Харківської області задовольнив позовну заяви окружної прокуратури у повному обсязі. 

Наразі триває строк на апеляційне оскарження. Після набрання рішенням суду законної сили прокуратурою будуть вжиті всі необхідні заходи для його реального виконання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова відповів на обурення українців, військові підтримали

Ігор Терехов відповів на "скандальну" статтю видання Forbes, яке опублікувало видатки бюджетів обласних центрів України на благоустрій та оборону країни. В цьому рейтингу Харків опинився на передостанньому місці за кількістю виділених коштів на ЗСУ.

Мер Харкова повідомив, що за час повномасштабної російської агресії з бюджету Харкова було виділено 825 мільйонів гривень на забезпечення оборони та безпеки міста. У 2023-му – 474 мільйони гривень.

"Усі бригади, які зверталися за підтримкою до Харкова, отримали цю підтримку. Жодній військовій частині ми не відмовили.

Крім цього, практично всі комунальні підприємства міста системно і безоплатно надають необхідну допомогу армії та іншим структурам, задіяним у захисті нашої країни та її населення", – підкреслив Ігор Терехов.

Хто з військових підтримав мера Харкова, та на що ще витрачають гроші з бюджету – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися