У Харківській області виявили небезпечні укриття в лікарнях

Прокуратура вимагає привести в належний стан два укриття на Богодухівщині, що перебувають на балансі лікарень

Керівник Богодухівської окружної прокуратури Харківської області подав до суду два адміністративні позови в інтересах держави про зобов’язання привести захисні споруди цивільного захисту у належний технічний стан та готовність для укриття людей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У ході вивчення стану законності у сфері використання та забезпечення об’єктів цивільного захисту населення виявлено низку порушень щодо утримання двох захисних споруд, які знаходяться у лікарнях у Богодухівському районі, а саме у м. Валки та м. Краснокутськ. Зазначені сховища сумарно розраховані на 630 осіб. 

Районними відділами ГУ ДСНС України у Харківській області проведено планові заходи державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки та виявлено численні недоліки захисних споруд цивільного захисту. 

Зокрема встановлено, що укриття у лікарнях не забезпечені системами пожежної автоматики і сигналізацією, а первинні засоби пожежогасіння відсутні. Системи водопостачання, каналізації і опалення захисної споруди також перебувають у неналежному технічному стані. 

Щодо виявлених порушень органами контролю складено відповідні приписи. 

Однак балансоутримувачі так і не усунули порушення та не організували безпечне перебування людей в укриттях у випадку загроз, приведення захисних споруд у належний для використання стан. 

Наразі Харківським окружним адміністративним судом відкрито провадження у справах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ.

Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Корисні контакти – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися