У Харкові падають дахи та поштомати: енергетики ліквідовують інші наслідки негоди (ОНОВЛЕНО)

У Харківській області через негоду сотні людей залишилися без світла

12 бригад АТ "Харківобленерго" працюють над ліквідацією наслідків стихії, що вирує на Харківщині. До ремонтних робіт залучено 40 працівників та 20 одиниць техніки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ.

Станом на 12:00 було знеструмлено 1700 споживачів у дев'яти населених пунктах на території обслуговування Кегичівського, Дергачівського, Зміївського, Мереф’янського та Богодухівського районів електричних мереж.

Також спостерігачі у соцмережах повідомляють, що на вулицях у Харкові впав поштомат та зірвало дах приватного будинку.

ОНОВЛЕНО: Внаслідок пориву вітру у Харкові зірвався дах нежитлового приміщення. Це сталося близько 10:40 29 листопада.

Цю інформацію журналістам підтвердила речниця міськради Ольга Мірошниченко. Відео падіння даху поблизу траси опублікували у харківських Telegram-каналах. Комунальні служби працюють на місці падіння даху, зазначила Мірошніченко.

Вітер у Харкові сягав 13 м/с, згідно з даними метеостанції на 14:00 29 листопада, розповів Суспільне Харків черговий синоптик регіонального гідрометеоцентру Ігор Кібальчич.

"У межах міста вітер розподіляється нерівномірно через забудови, рельєф. У деяких місцях пориви можуть бути трохи більшими, у деяких — трохи меншими. Вітер стихатиме до вечора і вже вночі будуть помірні 7-12 м/с", — сказав він.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові встановлюють спеціальні пішохідні переходи

Для захисту пішоходів від падіння снігу та бурульок у Харкові обладнають спеціальні переходи

У рамках підготовки до зими бригади КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство" встановлюють пішохідні переходи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Вони призначені для захисту пішоходів від падіння снігу та бурульок. Де встановили такі конструкції – читайте за посиланням.

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ.

Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Корисні контакти – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися