Під Харковом сталася аварія: рятувальникам довелося розрізати автівку

Харківська область: рятувальники деблокували 2 постраждалих внаслідок ДТП людей

1 грудня близько 09:30 на Харківщині сталося відразу 2 дорожньо-транспортних пригоди з постраждалими, яким була необхідна кваліфікована допомога рятувальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Перша з них трапилась у м. Лозова на вул. Слобожанській. Там зіштовхнулись 2 легковика: "Chery QQ" та "ВАЗ 21012". В останньому був заблокований водій, 1989 року народження. Рятувальники 24-ї частини ДСНС за допомогою гідравлічних ножиць допомогли відчинити передні двері та дістали постраждалого водія з машини.

Інша – так само за участю 2-х легковиків – трапилась на кільцевій дорозі Харкова. В районі екопарку, що біля с. Лісне Малоданилівської громади, зіткнулись "ВАЗ-2110" та "Renault Simbol". І в цьому випадку рятувальники 27-ї частини застосували гідравлічний інструмент, аби зрізати водійські двері та дістати постраждалого.

Наразі всі постраждалі госпіталізовані до лікувальних закладів. Деталі подій з’ясовують правоохоронці.

Також в обох випадках надзвичайники від’єднали акумулятивні батареї від системи електроживлення понівечених автомобілів задля запобігання пожеж.

"Просимо громадян залишити свої автівки вдома. Якщо відтермінувати поїздку неможливо, дотримуйтесь елементарних правил безпеки, швидкісного режиму й дистанції", – закликають рятувальники.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ. Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Корисні контакти – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися