З чорнобильської лікарні Харкова через коронавірус масово звільняються медики

У Харківському обласному радіаційному диспансері кажуть, що лікувати пацієнтів з COVID-19 готові лише 16 осіб

Після бійок біля Харківського обласного диспансеру в медустанові розгорівся новий скандал. За словами директора диспансеру Ірини Пирогової, вчора звільнилося ще кілька медиків, і тільки 16 чоловік згодні лікувати інфікованих коронавірусом пацієнтів. Про це передає "Суспільне".

"На жаль, відмовилося дуже багато лікарів. Ті, які повинні були працювати в бригадах, близько 15 осіб. У нас були бригади, в яких були анестезіолог, терапевт, дві медсестри і санітарка... Спочатку погодилися працювати близько 70 осіб. А на сьогоднішній день, виходить, людей 15-16", - говорить Пирогова.

Керівник каже, що масові звільнення почалися тиждень тому, коли диспансер вирішили відкрити для хворих COVID.

"Нам потрібно ще хоча б 5 анестезіологів, хоча б 5 терапевтів і десь по 20-25 середнього і молодшого персоналу для того, щоб налаштувати нормальний режим роботи, щоб люди не падали з ніг і щоб вони не пішли так само від напруги", - говорить директор диспансеру, запевняючи, що кадрове питання стоїть, як ніколи, гостро.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Мережу потрапили кадри того, як під стінами Харківського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення на Новгородській близько сотні осіб мітингували проти відкриття диспансеру для прийому громадян, інфікованих коронавірусом. Люди не пускали на територію 4 швидкі, в одній з яких пацієнт з COVID-19 був підключений до апарату ШВЛ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися