Збій в роботі Kyivstar: чому потрібно запастися готівкою та як отримати допомогу (ОНОВЛЕНО)

Абоненти Kyivstar не зможуть скористатися національним роумінгом

У вівторок, 12 грудня, у роботі мобільного оператора Kyivstar стався масштабний збій, повідомляють "Коментарі. Харків".

У пресслужбі мобільного оператора розповіли про проблеми, які виникли в роботі. “Сьогодні в нашій мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази”, - йдеться у повідомленні.

В компанії запевнили, що спеціалісти працюють над усуненням проблеми.

Громадянам, хто користується мережею Kyivstar, радили підключитися до національного роумінгу, однак він не працює. Директор департаменту з розвитку мобільного зв’язку Мінцифри Станіслав Прибитько пояснив, що роумінг не працює через те, що мережа Kyivstar не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів, пише NV Бізнес.

А речник “ПриватБанку” Олег Серга повідомив, що збій у мережі Kyivstar частково вплине на роботу деяких терміналів та банкоматів банку, але не на всю мережу, пише hromadske.

“Для загального розуміння, деяка частина усіх банків, банкоматів та POS-терміналів працюють на мобільних картках. Тобто у POS-терміналі стоїть мобільна картка. Для тих терміналів, які працюють на мобільних картках Kyivstar, звісно, ця проблема впливає на їх роботу”, — зазначив він.

Також можуть виникнути проблеми з роботою банкоматів, використовують мобільний звʼязок, але у банкоматній мережі “ПриватБанку” максимальний відсоток АТМ, які використовують послуги Kyivstar, складає до 5%.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, куди звертатися абонентам мобільного оператора, щоб отримати допомогу.

“Якщо вам потрібна термінова допомога - зв’язатися з рідними або викликати екстрені служби – зверніться до найближчого управління поліції або пожежно-рятувальної частини”, - повідомив очільник відомства.

Також він зазначив, що громадяни можуть попросити про допомогу у нацгвардійців, поліцейських та прикордонників, які несуть службу у населених пунктах та на автодорогах. У Пунктах Незламності, розгорнутих на базі підрозділів поліції, є можливість скористатися Wi-Fi.

Гендиректор компанії Kyivstar Олександр Комаров повідомив, що компанія ще не повідомляла про ніякі терміни відновлення зв'язку.  “Дуже потужна хакерська атака на віртуальну інфраструктуру компанії. Частково зруйновано ІТ-інфраструктура. Тому ми ще зараз знаходимося в опрацюванні питання скільки часу займе відновлення. Тому ніяких стейтментів ми ще не робили", - сказав він у відеозверненні.

У Харківській міській раді повідомили, що попри збій роботи стільникової мережі "Київстар", зовнішнє освітлення м. Харкова працюватиме, але тільки в автономному режимі. “Увімкнення та відключення буде здійснено за графіком. Контроль горіння здійснюватиметься за заявками мешканців та контрольними об'їздами”, - повідомили у пресслужбі міськради.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові у переселенки вкрали гроші.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися