Загибель іноземця на "Металісті": в швидкій відповіли на звинувачення про несправні дефібрілятори

Харків'яни кажуть про те, що на "Металіст" приїхали дві швидкі нібито через те, що в одній було зламано реанімаційне обладнання

В швидкій розповіли про смерть 30-річного іноземця, який вчора ввечері помер на футбольному полі "Металіст" прямо під час гри. У соцмережах очевидці говорили про те, що на місце приїхали дві швидкі: нібито через те, що в одній було зламано реанімаційне обладнання. Втім, директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта спростував цю інформацію і пояснив, що сталося насправді, пише KHARKIV Today.

"Через чотири хвилини була машина. Грали хлопці на платних полях, там їх повно в дитячій юнацькій школі. Грали, один впав, помер. Качали, вивели реанімацію туди. Зробили все, що могли. Причини я не знаю, розтин покаже. Швидше за все, зупинка серця. Але ми ж бачили його вже мертвим, тому не можу сказати так швидко, від чого він помер. Йому 30 років, з Близького Сходу", - говорить Забашта.

Директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф каже, що обладнання - дефібрилятори - в обох швидких були справні. Проте в даному випадку вони були не потрібні: на момент приїзду медиків у молодої людини вже сталася зупинка серця, і хлопця намагалися реанімувати іншим шляхом.

"Там була асистолія. Тому дефібриляцію не проводили за протоколом, її не належить проводити при асистолії. Була пряма лінія на кардіограмі, коли вони приїхали. Тобто дефібриляцію при цьому не проводять. Його качають, вводять адреналін, тобто це зовсім інші заходи. Якщо була б веретеноподібна кардіограма, тоді проводять дефібриляцію, а коли асистолія, там не проводиться вона", - пояснив Забашта.

Що ж стосується приїзду відразу двох швидких, це сталося тому, що надійшло два виклики.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися