Як зараз проходить евакуація: дані очільника області

Евакуйовані мають супровід на всіх етапах – від транспорту до забезпечення житлом – Олег Синєгубов

Наразі у небезпечних громадах Куп'янщини проживає близько 9600 людей. Після посилення інформаційної роботи з населенням є збільшення заявок на евакуацію. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Щодня за допомогою Обласного координаційного центру з небезпечних населених пунктів Куп'янщини вивозять близько 15 людей", – розповів Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА додав, що всім евакуйованим надається повний супровід. Людей також забезпечують гуманітарною допомогою та безкоштовним тимчасовим житлом.

Нагадаємо, що голова ХОВА закликав виїжджати мешканців деяких громад на Харківщині.

"Першочергово закликаємо виїздити з територій, де через постійні ворожі обстріли відсутня електрика. Наразі це 20 прифронтових населених пунктів Вільхуватської, Великобурлуцької та Дворічанської громад, де проживає близько 240 людей", – уточнив Олег Синєгубов.

Він додав, що енергетики не полишають спроб відновити живлення у населених пунктах, але на заваді стають постійні ворожі удари.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківському метрополітені люди почали помічати воду: чи є підтоплення

У Харківському метрополітені пасажири почали помічати воду. За прикладом Київського метро, харків’яни почали хвилюватися, що це може буди підтопленням і станції метро можуть зачинити. Журналіст "Коментарі. Харків" звернулася за коментарем до пресслужби комунального підприємства "Харківський метрополітен", де пояснили, що це не підтоплення, а капель.

Чи є загроза затоплення метро у Харкові – читайте за посиланням.

Окупанти намагаються прорвати оборону на Харківщині: чи є успіхи

Російська армія продовжує тиснути на одному з напрямків Харківщини

Протягом минулої доби на фронті відбулося 99 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 5 ракетних та 68 авіаційних ударів, здійснив 88 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Авіаційних ударів зазнала Синьківка Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку в районах Синьківки, східніше Петропавлівки та Іванівки противник, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ. Чи вдалося це – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися