Суд відкрив харків'янам доступ на сесії міськради

Городяни також отримали право вголос озвучувати свою позицію в сесійній залі

Харківські активісти виграли суд у справі про відкритість міської ради. Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі.

Засідання відбулося сьогодні в Окружному адміністративному суді. Позивачі вимагали скасувати норми Регламенту міської ради, які забороняють всім бажаючим бути присутніми на сесіях. Тепер чиновники не зможуть закрити двері перед харків'янами, а ті не зобов'язані за 48 годин узгоджувати свою присутність. Крім того, городяни отримали право вголос озвучувати свою позицію в сесійній залі. Також суд скасував ще кілька норм Регламенту, що стосуються прав членів територіальної громади.

"Те, про що ми говорили останні чотири роки - тепер підтверджено судовим рішенням іменем України. Будь-які хитрощі Геннадія Кернеса, щоб обмежити доступ громадян на сесії - незаконні! Що і потрібно було довести. Спасибі судді Ользі Бєлової за всебічний та об'єктивний розгляд справи!" - написав депутат Ігор Черняк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що учасниця бойових дій просить обласну владу вирішити питання з пільгами на проїзд у Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися