В Харкові вимагали гроші за вивезення тіла: у поліції пояснили ситуацію

В будинку на проспекті Олександрівському було виявлено тіло жінки

У поліції прокоментували ситуацію з вимаганням грошей за поховання, повідомляють "Коментарі. Харків".

У поліції зазначили, що під час моніторингу в одному з харківських телеграм-каналів була виявлена публікація щодо неправомірних вимог співробітниками поліції. Управління головної інспекції ГУНП в Харківській області виїхали на місце події, поспілкувалися з заявником.

Йдеться про те, що в будинку на проспекті Олександрівському було виявлено тіло жінки. В публікації вказано, що поліція за вивезення тіла, нібито, вимагали гроші.

В ході перевірки інформації поліцейські Управління головної інспекції ГУНП в Харківській області здійснили виїзд за вказаною адресою, зустрілися з заявником. 

Встановлено, що поліція 3 січня виїжджала на виклик, який надійшов на лінію 102. Поліцейські належним чином задокументували смерть жінки. Ознак насильницької смерті не виявили. 

Надалі заявник телефоном спілкувався з працівником підприємства, що надає ритуальні послуги, і який повідомив, що для вивозу тіла у морг потрібно сплатити 2300 гривень. 

“До поліції заявник претензій не має”, - уточнили у поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у поліції Харківської області повідомили про ситуацію в регіоні станом на ранок 6 січня. У поліції зазначили, що за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів поліцейські доставили для перевірки 80 осіб.

Також поліція проводить профілактичні заходи щодо недопущення потрапляння у населені пункти нелегальної зброї та наркотичних речовин. З цією метою на блокпостах Харківської області правоохоронці спільно з військовослужбовцями перевіряють транспортні засоби. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися