"Потрапив на лінію пострілу": харківський стрілець розповів, чому відкрив вогонь по відпочиваючим

У Харківській області підозрюваний Андрій Бичков підійшов до компанії з проханням підвезти його додому, а після відмови почав стріляти з пістолета Макарова

Підозрюваний у розстрілі відпочиваючих в Харківській області Андрій Бичков розповів свою версію того, що сталося і чому він відкрив вогонь по людям. Про це передає "ТСН".

Нагадаємо, 27 червня, близько 20:42, у селі Гусарівка сталася трагедія. Як встановили поліцейські, до компанії з 10 осіб, в якій зокрема було п'ятеро дітей, підійшов п'яний 53-річний чоловік і зажадав його кудись відвезти. Почувши відмову, підозрюваний відкрив стрілянину з бойового пістолета Макарова. В результаті постраждали двоє відпочиваючих, один з них - 27-річний чоловік помер.

Виявилося, що підозрюваний Андрій Бичков родом з Донбасу, має судимість, а стріляти почав, за його словами, нібито почувши образи у відповідь на прохання прибрати на галявині після себе.

Очевидці кажуть, що між Бичковим і компанією спалахнула сварка. Тоді він дістав з кишені пістолет Макарова і почав стріляти. Тільки після того, як він випустив всі 6 куль, його повалили на землю і скрутили. Підозрюваний визнав, що в той момент був нетверезий, але звинувачує у вживанні алкоголю і компанію. Він кається у скоєному. Бичков згадує, що підійшов до компанії з проханням підвезти його, після відмови розгортався йти, але зробив наостанок зауваження.

“Кажу їм: "Заберіть хоч сміття після себе". Вони почали в спину всяку гидоту гнути. Витяг зброю і вистрілив у повітря, вони підірвалися і почали бігти на мене. Я ще два рази вистрілив у бік. А там хлопець оббігав групу свою ж. І потрапив на лінію пострілу кулі", - так пояснив те, що трапилося Бичков.

Поранених відвезли в місцеву лікарню, проте 27-річний Віталій помер, так і не доїхавши до медиків.

У поліції кажуть, що Бичков родом з-під Донецька, в Харківську область переїхав десять років тому. Раніше був судимий за зберігання наркотиків. На питання, звідки у нього пістолет, Бичков відповідає: "Залишили ополченці на Донбасі".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися