Що треба зробити у разі втрати смартфона

Як захистити свої дані у разі втрати смартфона

У поліції Харківської області розповіли, що робити, якщо втратили смартфон, повідомляють "Коментарі. Харків". 

Смартфон чи планшет – це ключ до приватних даних користувача. У разі його втрати діяти треба негайно, аби зловмисники не встигли скористатися банківськими або конфіденційними даними у своїх схемах.

У разі втрати смартфона кіберполіція радить зробити наступне:

  • зв’яжіться з оператором мобільного зв’язку та заблокуйте SIM-карту, відповідні інструкції розміщені на офіційних сайтах;

  • завершіть усі активні сеанси в облікових записах;

  • змініть паролі до облікових записів Apple ID та Google, соціальних мереж, месенджерів, поштових скриньок та онлайн-банкінгу;

  • обов’язково налаштуйте двофакторну автентифікацію, де це можливо;

  • залежно від ситуації, заблокуйте або видаліть всі дані на пристрої. Для цього слідуйте інструкціям з офіційних ресурсів виробника втраченого приладу.

“Якщо ви стали жертвою крадіжки – терміново звертайтеся до поліції за номером 102 чи 112. Постраждали від злочину в інтернеті – подайте електронне звернення на сайті кіберполіції”, - порадили у кіберполіції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у поліції прокоментували ситуацію з вимаганням грошей за поховання.

У поліції зазначили, що під час моніторингу в одному з харківських телеграм-каналів була виявлена публікація щодо неправомірних вимог співробітниками поліції. Управління головної інспекції ГУНП в Харківській області виїхали на місце події, поспілкувалися з заявником. Йдеться про те, що в будинку на проспекті Олександрівському було виявлено тіло жінки. 

Детальніше про цю подію читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися