Інженеру "Харківських тепломереж" загрожує до восьми років в'язниці з конфіскацією (фото)

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна

Провідний інженер КП "Харківські теплові мережі" хотів незаконно нажитися на відключення житлової квартири від мереж централізованого опалення, з подальшим встановленням автономного опалення. Про це повідомляє прокуратура Харківської області.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Едуарда Новикова, в результаті досудового розслідування стало відомо, що провідний інженер КП "Харківські теплові мережі" вимагав неправомірну вигоду у розмірі 55 тис. грн за підготовку та безперешкодне узгодження технічної документації.

Інженера спіймали на гарячому в його службовому кабінеті під час отримання частини хабара розміром 20 тис. грн 4 лютого 2020.

За погодженням з Харківською місцевою прокуратурою №2 до суду направлено обвинувальний висновок по 3 ч. ст. 369-2 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Харківщині прокуратура повідомила про підозру керівника одного із ТОВ, яке виконувало реконструкцію мосту через річку Уди. Службовця інкримінують заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).



Джерело: https://khar.gp.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися