У Харкові викрили поліцейських, які наживалися на наркоманах (фото, відео)

Угрупування вимагало хабарі з родичів "наркозалежних", щоб не притягати тих до кримінальної відповідальності

Слідчі ДБР Полтави спільно з працівниками прокуратури та СБУ у Харківській області затримали двох поліцейських і одного цивільного за підозрою у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КПК України). Про це повідомляє ДБР на своєму сайті.

Згідно попередньої інформації угруповання поліцейських вимагало гроші у людей, які вживають наркотики. Громадяни отримували незаконні речовини через так звані "закладки", а поліцейські в цей момент нібито затримували їх. Процесуальні документи ніхто не оформляв і група правоохоронців починала вимагати хабар від родичів "наркозалежних" за те, щоб не залучати тих до кримінальної відповідальності.

Для конспірації угруповання правоохоронців задіяло цивільних осіб. Вони забирали неправомірну вигоду у постраждалої сторони. Слідство вже встановило 5 епізодів злочинної діяльності, під час яких поліцейські отримали близько 150 тисяч гривень. ДБР опублікувало відео, на якому записана частина одного з подібних випадків. Там в діалогах правоохоронці і потерпіла обговорюють суму.

У прокуратурі Харківської області уточнюють, що зараз ще чотирьом поліцейським оголосили підозра за тією ж статтею - одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, за попередньою змовою групою осіб, повторно. І додали, що питання про обрання запобіжного заходу і звільнення співробітників поліції від займаних посад зараз вирішується. ДБР готує клопотання.

Крім того, зараз готується повідомлення про підозру іншим особам, причетним до скоєння вказаного кримінального злочину. Встановлюється причетність інших поліцейських до злочину.

Також ДБР повідомляє, що 8 липня його слідчі провели 14 обшуків за місцем проживання та в транспортних засобах фігурантів виробництва, а також в службових кабінетах Київської ВП ГУ Національної поліції в Харківській області. В ході них виявлено та вилучено грошові кошти, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, речовини, зовні схожі на наркотичні, і документи з грифом "секретно". ДБР та прокуратура опублікували фото з місць затримання та обшуків.

Санкція ч. 3 ст. 368 КПК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у центрі Харкова, по вулиці Алчевських, 49, співробітники Служби безпеки України, прокуратури та державного бюро розслідувань проводили обшук у Київському райвідділі поліції.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися