У Харкові підприємець «нагрівся» на 110 тисяч гривень

Харківський підприємець заробляв на вкраденому опаленні

У Харкові прокуратура передала до Червонозаводського районного суду міста обвинувальний акт стосовно підприємця, якого підозрюють у викраданні теплоенергії. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі прокуратури Харківської області.

Чоловіка обвинувачують у викраденні теплової енергії шляхом її самовільного використання (ч. 1 ст. 188-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з осені 2016 року до весни 2018 року приватник незаконно опалював одноповерхову нежитлову будівлю. Використовував обладнаний у підвалі трубопровід, який дозволяє споживати теплову енергію поза приладами обліку. Таким чином, безкоштовно обігрівався протягом двох опалювальних сезонів.

При цьому винахідливий підприємець ще й заробляв на опаленні. Він здавав зазначену будівлю в оренду та брав з орендатора гроші за тепло. Підприємливий харків’янин заробив майже 110 тисяч гривень.

Якщо вину підприємця доведуть у суді, йому загрожує штраф у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або до двох років виправних робот чи обмеження волі.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у Харкові викрили інженера Харківських теплових мереж, який вимагав хабар за відключення квартири від мережі централізованого опалення та встановлення автономного.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися