Працівники Харківського метро вийшли на платформу з вимогою погасити борг по зарплаті (фото)

Учасники акції кажуть, що керівництво постійно обіцяє їм виплати "завтра"

Співробітники КП "Харківський метрополітен" вранці 10 липня зібралися на станції "Московський проспект" і вимагають виплатити їм заборгованість по заробітній платі. Про це повідомляє СУСПІЛЬНЕ | ХАРКІВ.

Саме на цій станції депо транспортного підприємства. На платформу "Московського проспекту" вийшло півсотні людей. Серед них багато машиністів. Люди зібралися для того, щоб поставити питання про борги перед керівництвом підприємства.

"Ми зібрались тут, бо нам не виплачують зарплатню, не виплачуються відпускні. Я в даний час перебуваю у відпустці. Мені не виплатили відпускні, я звертався до начальника депо. Відповідно до КЗОТ, є положення, що я можу відмовитися, перенести відпустку так, як мені не виплатили відпускні. Мені було відмовлено у переносі відпустці. Я все одно знаходжуся у відпустці, без відпускних", - говорить Дмитро Цирков, який 15 років працює машиністом у метро.

Основне завдання у працівників метро - вимога погасити заборгованості по зарплаті і відпускних.

"Це не тільки машиністам, це усім співробітникам метрополітену не виплачуються зарплати. Як ми пішли на карантин, нам ще досі винні за березень частину зарплати. Нам був виплачений аванс, не виплачена зарплата. Нам ще винні за квітень. Ми поїхали у травні й нам от шматочками виплатили зарплату за травень. На даний момент мені ще винні зарплату за червень, усім. І мені ще винні відпускні за липень, які також не були виплачені", - додав Цирков.

Учасники акції кажуть, що керівництво постійно обіцяє їм виплати "завтра". Також глави КП просять представників працівників говорити в депо, щоб ніхто не бачив їх переговори.

"Якось так ми чекали, нам щось обіцяли. Завтра-завтра почнуться виплати, будуть виплати у повній мірі. На даний момент виплати не відновилися у повному обсязі", - каже машиніст.

"Вони хочуть, щоб ми з ними спілкувалися в депо. Там, де ви нас не побачите. Там, де ніхто нас не побачить, ми цього не хочемо", - сказав працівник підприємства.

Після зборів на платформі працівники метрополітену все-таки пішли в депо для розмови з керівництвом. Збори не вплинуло на роботу метро - рух не блокувалося. На акцію зібралися тільки ті працівники, які не на зміні або у відпустці.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, в Харкові метрополітен за час карантину отримав збитків на 180 млн грн.
Нагадаємо, в 2019 році харківське комунальне підприємство "Підземне місто" отримало 54,22 млн грн доходу. Однак комунальники, які відповідають за рекламу в метро, за рік отримали лише 154 тис. грн прибутку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися