Жителю Харківщини дали умовно за антиукраїнські пости в Telegram

Чоловік закликав влаштовувати мітинги за приєднання Донбасу до РФ

Жителя Харківської області присудили умовний термін за антиукраїнські пости в Telegram. Про це йдеться у вироку Дворічанського районного суду.

За даними слідства, уродженець села Ровнопіль Донецької області працював паковальщиком на Куп'янському хлібозаводі. Він створив особистий канал в месенджері Telegram. На ньому чоловік з серпня по жовтень 2019 року закликав влаштовувати мітинги за приєднання Донбасу до РФ і блокувати органи місцевої влади.

Обвинувачений повністю визнав свою провину. Суд засудив його за статтею 110 КК України ("посягання на територіальну цілісність і недоторканність України") до трьох років позбавлення волі. Враховуючи те, що у засудженого є неповнолітній син, суд звільнив його від відбування покарання з випробувальним терміном в один рік.

Нагадаємо, у Харкові від судового процесу у справі колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи усунули ще одного представника державного обвинувачення Ірину Кадигроб. Захисник впевнений, що відсторонення Кадигроб, яка з самого початку підтримувала державне обвинувачення, невмотивоване.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися