Стало відомо, скільки ще витратить харківська мерія на міст по проспекту Ландау (фото)

Ремонт міська влада хоче допрацювати до кінця 2021 року

Департамент будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради за 25 млн грн зробить капітальний ремонт мосту по проспекту Льва Ландау на естакаді №1 по вул. Івана Багряного (колишня вул. Профінтерна). Про це йдеться в системі публічних закупівель "ProZorro", пише "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ).

Даний ремонт міська влада хоче допрацювати до кінця 2021 року. Вже зараз, на ремонт цього мосту уклали 10 договорів на 214,5 млн грн. Всі договори підписані з ТОВ "Спеціалізована механізована колона № 23". Шість договорів уклали ще у 2017 році.

При цьому в "ХАЦ" зазначають, що перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов обіцяв закінчити роботи з реконструкції шляхопроводу до Дня Харкова 23 серпня 2020 року. Зараз за даними організації поставили нову дату - жовтень 2020.

picture

Раніше датою закінчення капремонту цього мосту ставили 31 грудня 2019. У підсумку всі договори та додаткові угоди продовжили до 31 грудня 2020.

Крім того, одного з підрядників підозрюють у здачі неперевірених опор шляхопроводу. 

"У рамках ремонту мосту по вул. Льва Ландау, прокуратура Харківської області повідомила про підозру одному з керівників управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради з-за того, що той прийняв неякісні опори при ремонті моста Льва Ландау", - пишуть у "ХАЦ".

За даними антикорупціонерів йдеться про заступника начальника Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Володимира Зимогляда.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові прокуратура повідомила про підозру представникам комерційної фірми, яка постачала недоброякісні матеріали для ремонту моста на проспекті Льва Ландау.
За інформацією слідства, один із суб'єктів господарювання, який постачав будівельні матеріали безпосередньому підряднику, який виконував ремонт мосту, здійснили постачання опор неналежної якості. Так, замість оцинкованих труб, поставив труби без належних характеристик та ще й з ознаками того, що вони вже були у використанні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися