Нові жертви вандалів: в Харкові зіпсували ще кілька арт-піаніно

Інструменти з вулиць заберуть раніше через хуліганство

У Харкові цього тижня хулігани привели в непридатність ще два вуличних музичних інструменти. Зараз у місті вже чотири зіпсованих арт-піаніно, повідомляє Суспільне.

Біля Харківської філармонії, на вулиці Римарській, клавіші піаніно невідомі полили клеєм. У мережі з'явилося відео з зіпсованим інструментом.

"Від великої октави та до кінця розлили. Якийсь "Дракон" або "Момент". Тепер всі клавіші разом натискаються", - розповідає автор відео.


На початку тижня від фортепіано, яке стоїть на площі Конституції, відірвали кришку. В піаніно на Павловому Полі та біля станції метро "Університет" розбили клавіші. Про це розповіла менеджер фестивалю Kharkiv Music Fest Ірина Петрушенко. Саме в рамках цього заходу на вулицях поставили музичні інструменти.

"Тільки вчора наші майстри полагодили піаніно у "Градусника". На жаль, дуже багато випадків вандалізму. У цьому році всі об'єкти на відкритих локаціях. Стежити за всіма одразу важко. У нас ніколи ще такого не траплялося. Як сказилися", - зазначила вона.

Сам фестиваль триватиме до початку вересня. Але арт-піаніно з вулиць заберуть раніше через хуліганство.

"Думаю, будемо прибирати їх десь з 1 серпня. Їх не можна нікуди перемістити - все було узгоджено з місцевою владою. Буде черговий обхід локаціями та оцінимо стан", - додала Петрушенко.

У поліцію організатори не зверталися.

"Не віримо, що знайдуть, тому і не зверталися. От якби на гарячому зловити... Коли перше піаніно зламали, ми подали запит у міськраду, щоб надали записи з камер спостереження. Відповіді ще не отримали", - продовжує менеджер.

Всього на міських вулицях розмітили 30 арт-піаніно.

Довідка "Коментарів": вперше розфарбовані інструменти на вулицях Харкова поставили у 2018 році. Під час першої реалізації цього проєкту автори надихалися проєктом "Play me, i'm yours", коли понад 1900 фортепіано були встановлені на вулицях понад 60 міст - від Токіо до Нью-Йорка. Зіграти на цих інструментах міг кожен охочий.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в центрі міста, біля градусника на Сумської вночі на цьому тижні невідомі пошкодили стоїть там піаніно. За словами PR-директора фестивалю Kharkiv Music Fest Ірини Пелипко, вандали поламали нижню панель і зараз на піаніно практично неможливо грати. Організатори збираються протягом тижня відновити інструмент.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися