У Харкові на вулицях живе найменше тварин - комунальне підприємство

Центр поводження з тваринами працює неефективно

У Харкові зафіксовано найнижчу кількість бездомних собак в Україні. Про це повідомив Центр поводження з тваринами на своїй сторінці в Facebook.

"За даними незалежного підрахунку, проведеного в кінці 2019 року, нашого міста найкращий показник в Україні за кількістю безпритульних собак. 43 тварин на 100 000 населення. Якщо порівнювати з попередніми роками, їх кількість значно зменшилася ", - йдеться в повідомленні.

У харківському пресклубі відбулася конференція, на якій фахівці розповіли про загальну картину.

Віцепрезидент Асоціації зоозахисних організацій України Марина Суркова впевнена, що Центр поводження з тваринами працює неефективно.

"Ситуація в Харкові дуже погана, адже у нас єдине місто в Україні, де не гуманним шляхом регулюють чисельність бездомних тварин, навіть не регулюють, а знищують їх", - розповіла Суркова.

За її словами комунальне підприємство міська рада створила для того, щоб, як сказала директор цього центру, "очищати місто від бродячих тварин".

"Корінь зла закладений в нашій міській програмі поводження з тваринами, де розділ "власник тварин зобов'язаний" на кілька сторінок, а "влада замість зобов'язана" на 1-2 речення. Це повинно бути навпаки. Треба впровадити програми, які діють у всьому світі, а не продовжувати вбивати тварин під виглядом евтаназії ", - зазначив голова ради організації "Зелений Фронт" Олег Перегон.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові знайшлися люди, які навсправжки сприйняли жарт про оренду собак на час карантину, щоб безперешкодно гуляти з нею по парку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися